In Memoriam: Mart Roumen

Op 31 augustus 2021 overleed totaal onverwacht op 63-jarige leeftijd tijdens een vakantie in Spanje, ons zeer gewaardeerd lid Mart Roumen. 

Toen Mart met zijn vrouw Laury clublokaalhouder werd in café Oppe Linj in Heel, duurde het niet lang of hij meldde zich in 2011 aan als lid van schutterij Sint Sebastianus. Helemaal vreemd was hem de schutterswereld niet, vlak voor hun verhuizing naar Heel was hij ook nog een tweetal jaren aangesloten bij schutterij Sint Anna Merum.  

Mart werd een enthousiast geüniformeerd lid, al vertrouwde hij de voorzitter destijds toe: ‘Mót ich mich nog toew sjoon gaon koupe.’ Mart liep nu eenmaal het liefste op sandalen. 

Hij bleek een toegewijd én voortreffelijk schutter, die al snel opklom tot het B-zestal. Zijn kracht was om van het team in de eerste plaats een gezellige ploeg te maken, die daarnaast ook de bölkes goed naar beneden kon halen. 

In 2017 wist hij zich tot koning te schieten, en de vereniging heeft zonder overdrijving nog nooit iemand gezien die zó overgelukkig was met het koningschap.  

Mart, sjoeane miens. Veel te vroeg heb je ons verlaten, je had nog zoveel plannen en ideeën. Met heel veel plezier denken wij terug aan de talloze mooie momenten samen.  

Rust in vrede. 

 

Beschermheer, bestuur en leden van schutterij Sint Sebastianus Heel 

Geef een reactie