Coronablog Sint Sebastianus Heel

Het Coronavirus zet de hele wereld op z’n kop. Daar waar onze voornaamste zorgen uiteraard onze gezondheid en die van alle familie en bekenden om ons heen is, drukt het virus ook een allesbepalende stempel op onze hobby.

In deze blog geven we jullie alle informatie over wat het virus betekent voor de evenementen van en met onze schutterij in 2020.

Oud papier ophalen gaat door

2 april 2020

Er is overleg geweest met Animato en de gemeente Maasgouw. Het is toegestaan oud papier op te halen mits we de veiligheidsmaatregelen in acht nemen.

We houden minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en het is verplicht beschermende handschoenen te dragen. Mondkapjes zijn niet verplicht. We lopen met maximaal 2 ophalersperwagen.

8 april is de eerstvolgende ophaalronde.

Brief aan de MLSB en aangesloten verenigingen

1 april 2020

Nu de bondsschuttersfeesten in Wessem, Posterholt en Haelen inmiddels zijn afgelast, ontvangen we een schrijven van de Schutterijen Sint Joris Wessem, Sint Agatha Haelen en Sint Matias en Cornelus Posterholt aan de MLSB en de aangesloten verenigingen waarin ze voorstellen om, in navolging van het OLS, alle evenementen van 2020, inclusief het Persoonlijk Kampioenschap, te verplaatsen naar 2021.

AFGELAST : Dekenaal Grathem 14 juni 2020

1 april 2020

Gelijk met de bekendmaking van St. Agatha lezen we dat ook het Dekenaal dit jaar niet doorgaat. Dit zou worden georganiseerd door St Severinus Grathem, op 14 juni aanstaande.

AFGELAST : Bondsschuttersfeest Haelen 21 juni 2020

1 april 2020

St. Agatha Haelen communiceert vandaag dat ook zij zich genoodzaakt voelen al hun komende activiteiten, waaronder het bondsschuttersfeest op 21 juni, af te gelasten.

OLS Meijel verschoven naar 2021

28 maart 2020

We zagen het al aankomen, vandaag werd officieel bekend gemaakt dat we dit jaar géén OLS hebben. Het OLS wordt verplaatst naar 2021, in Meijel uiteraard.

Oud Papier ophalen

27 maart 2020

Animato neemt aankomende dinsdag een besluit over de doorgang van het ophalen van Oud Papier. Op dit moment is nog niet bekend of het in April opgehaald zal worden of niet. In diverse gemeenten om ons heen is het ophalen van oud papier afgelast. Bert Impelmans en Lowie Eijkelhardt hebben contact met elkaar hierover.

Per email hebben we eerder deze week alle dit jaar ingeplande papierophalers van de Schutterij gevraagd hoe zij staan tegenover het ophalen van oud papier tijdens deze Corona crisis. Een aantal leden staan er niet onwelwillend tegenover. vandaag heeft het bestuur nog kort overlegd hierover.

Besloten is ook dit per maand te bekijken.

In april zullen we, mits dit door de overheid (gemeente / RIVM)  wordt toegestaan, Animato zoals gebruikelijk helpen met het ophalen van oud papier. We hebben 2 mensen bereid dit in april op zich te willen nemen.

Ophalers melden zich uitsluitend vrijwillig aan, we gaan niemand dwingen, en als iemand zich terugtrekt respecteren we dat. Bovendien nemen we, mocht het doorgaan, veiligheidsmaatregelen in acht. We houden minimaal anderhalve meter afstand van elkaar en dragen beschermende handschoenen.

AFGELAST : Bondsschuttersfeest Posterholt 24 mei 2020

27 maart 2020

Vandaag maakt Schutterij St. Mathias & Cornelus Posterholt op hun website bekend dat het Schuttersfeest in Posterholt op 24 mei aanstaande niet door zal gaan. Het feest op de zaterdag voorafgaande eveneens, dat is verplaatst naar 8 mei 2021. Voor het Schuttersfeest is nieuwe datum bekendgemaakt.

AFGELAST : Bondsschuttersfeest Wessem 10 mei 2020

25 maart 2020

Schutterij Sint Joris Wessem maakt bekend dat de viering van hun 425 jarige jubileum in het weekend van 8-10 mei aanstaande niet doorgaat.

Daarmee is ook het bondsschuttersfeest op 10 mei 2020 afgelast.

Schuttersbond Eendracht Born-Echt gelast alle feesten af

24 maart 2020

Vandaag heeft de schuttersbond van Echt bekend gemaakt om, na overleg met de organisatoren en in lijn met de door de overheid gestelde richtlijnen, alle bondsschuttersfeesten voor 2020 af te gelasten.

AFGELAST : Varkensloterij (16 en 17 april)

22 maart 2020

De reden die ons bracht tot het afgelasten van de Potgrondactie doet ons ook besluiten de Varkensloterij voorlopig af te gelasten. Deze zal eventueel op een later moment dit jaar alsnog gehouden worden.

AFGELAST : Opening Schietseizoen (4 april)

22 maart 2020

Zoveel mogelijk binnen blijven en bij contact met anderen minimaal anderhalve meter afstand houden is niet te combineren met het uitoefenen van onze hobby ônger de baum. We raken langzaam somber gesteld, de opening van het schietseizoen op 4 april gelasten we in ieder geval af, ondanks dat het pas over 2 weken zal zijn.

AFGELAST : Gereedmaken schuttersterrein (29 maart)

22 maart 2020

Het kabinet en RIVM  adviseren zoveel mogelijk thuis te werken en de deur niet uit te gaan indien niet dringend nodig. Het bestuur besluit dat het onverantwoord is om aanstaande zaterdag, de 29e maart, met een groot aantal mensen op het Schuttersterrein bij elkaar te komen om het terrein op te knappen.

Per week besluit nemen over de eerstvolgende activiteit(en)

22 maart 2020

De ontwikkelingen omtrent het Coronavirus gaan dermate hard en zijn zo onvoorspelbaar, dat we besluiten om vanaf nu per week even samen te overleggen wat te doen met de eerstvolgende geplande activiteiten. Een uitzondering daarbij maken we voor de Varkensloterij. Het is nu al duidelijk dat deze niet door zal kunnen gaan. De argumenten daarvoor zijn gelijk aan de argumenten waarop het besluit omtrent de potgrondactie genomen is.

AFGELAST : Bestuursvergadering 14 maart

22 maart 2020

Op maandag 24 maart stond een bestuursvergadering gepland. Door de gedwongen tijdelijke sluiting van Oppe Linj ditmaal in de Schuttekeet.

Een dag vóór de vergadering besluiten we tesamen dat het bijeenkomen in de schuttekeet gezien de richtlijnen van het RIVM niet verantwoord is. We communiceren vanaf nu bij voorkeur middels een Whatsapp groep.

AFGELAST : Winterschieten

14 maart 2020

We besluiten dat het bijeenkomen bij Oppe Linj op 19 maart aanstaande voor de 3e avond van de wintercompetitie onverantwoord is. Het winterschieten wordt afgelast.

AFGELAST : Potgrondactie

14 maart 2020

De dag van de Potgrondactie is aangebroken. ‘s Morgens hebben we, ondanks een hoge opkomst en prachtig weer, helaas moeten besluiten de actie af te blazen. Het huis aan huis papieren- en muntgeld door het hele dorp te laten rouleren in een tijd dat iedereen sociale contacten probeert te mijden heeft ons tot dit besluit gebracht.

Begin maart 2020

Het Coronavirus heerst, en het schietseizoen nadert. Langzaam beginnen we ons af te vragen of het consequenties gaat hebben voor ons schietseizoen. Concreter beginnen we ons al af te vragen wat te doen met onze eerste geplande activiteit: de jaarlijkse potgrondactie.

 

Geef een reactie