17 juli, Bondsschuttersfeest Ool

Gisteren waren we te gast in Ool. Alweer het laatste Bondsschuttersfeest van het seizoen!

Met een enigszins gehavende opstelling vertrokken we als één na laatste voor de optocht door de straten van Ool. De voorspelling was warm weer, en warm was het ook. De organisatie van Ool was hierop goed voorbereid, met tal van waterpunten gedurende de hele optocht.

Toch vielen er weer bij diverse schutterijen klappen tijdens de optocht. Ook bij ons. Ditmaal trof het warme weer Maayke, onze bordjesdraagster, waardoor ze helaas halverwege de optocht de samen met Karin de groep heeft verlaten.

Naast het warme weer zorgden ziekte en de ongelukkig met dit feest samenvallende zwarte Cross voor een flinke uitdunning van de groep. Hierdoor misten we onder andere helaas ook onze koningin Jolanda tijdens dit laatste feest.

Ook Drumfanfare Animato speelde weliswaar met veel minder mensen dan gebruikelijk, maar mede dankzij een creatieve oplossing presenteerden ook zij zich weer prima! Een en ander heeft dan ook als groep geleid tot prima resultaten tijdens de optocht, met een tweede plaats in de categorie Beste Koning en louter eerste plaatsen in de categorieën beste commandant, beste defilé, beste houding, beste tambour maître, beste vaandeldrager, beste muziekkorps en mooiste geheel!

Ook de schietwedstrijden verliepen geheel in lijn met de afgelopen weken, en ondanks een verraderlijk zonnetje, heel behoorlijk. Een derde plaats voor het D-zestal, een vierde plaats voor het A-Zestal en een 5e plaats voor de B- en C-zestallen. De dagbeker ging zondag mee naar Maasniel.

Raadpleeg voor meer details even de ledensectie. (alleen toegankelijk voor leden)

Een spetterend optreden van Anderover in de tent zorgde voor een mooie afsluiting van een geslaagd schuttersfeest. Zó mooi, dat de bus ditmaal eígenlijk weer een tikketje later had mogen komen. Dat is toch een goed teken.