Tijd voor traditie! Processie, Draaksteken en… Kermiskaarten!

Aanstaande zondag 4 september, kermiszondag, nemen we met Schutterij Sint Sebastianus Heel weer deel aan de processie. Onze leden dragen ook dit jaar weer de hemel en het Allerheiligste door de straten van Heel. De processie vertrekt om 11:00 uur bij de kerk.

Natuurlijk zal, geëscorteerd door een aantal gewapende leden van de Schutterij, ook onze echte Haelder draak weer achter ons aan lopen. Aan het eind van de processie zal hij, na zijn zegje gedaan te hebben, om een uur of 12:00 de strijd aan gaan met Koning Hugo tijdens het traditionele draaksteken bij café Oppe Linj. Het ziet er slecht uit voor de draak, Koning Hugo heeft dit jaar een wel héél bijzonder zwaard op de kop weten te tikken, waarmee de overwinning hem bijna niet meer kan ontgaan. Na het draaksteken zullen onze leden de verslagen draak afvoeren, waarna met een gerust hart aan de kermis kan worden begonnen.

Een dag later, maandag 5 september, organiseren we uiteraard weer het Kermiskaarten. Dit keer weer gewoon als vanouds, zonder coronabeperkingen.

Het inmiddels tot in de verre omtrek populaire en bekende prijskaarten om Piepkuikens en Worsten begint om 11:00 uur. Uiteraard serveren we ook weer spek en eieren, en organiseren we weer een leuke tombola.

Muzikaal zal deze leuke dag bij Cafe Oppe Linj in Hael in de open lucht opgeleukt worden door Frans Theunisz en DJ Joep.

Enne… de weersverwachting? 30 graden en zonnig! We zien ons vast bij Oppe Linj, toch?