Maasniel, heet, kort optochtje, buks kapot … maar toch leuk

Nog voordat we gingen zweten was ie al weer afgelopen; de optocht tijdens het Bondsschuttersfeest in Maasniel op 23 juni 2019.

Maasniel deed het net allemaal een beetje minder dan wij een week of twee geleden deden in ons eigen Heel. Van een kleinere tent tot minder schietbomen, van geen muziek in de tent, geen videoscherm op het terrein tot een optochtje van een halve kilometer.

En toch kan ook dat gezellig zijn, zo bleek gisteren in Maasniel, pal langs de A73.

En dan gaat de buks nog kapot ook. Nadat Hugo in de A nog één door, naar eigen zeggen, bôlke liet staan, volgden er in diezelfde serie in de A nog 2 missers van Skott, 2 van Peter Berben en maar liefst 3 van Har Sniekers. Buks de wagen in, nieuwe buks, dat ging een stuk beter.

Lange tijd leek de B op weg naar een mooie zege, maar ook dat mocht op het laatste moment niet zo zijn. Het verrassende hoogste resultaat werd behaald door ons drietal Saskia, Jolanda en Wiel. Ze werden tweede! Proficiat samen!

Ons defilé ging niet al te best, met een zesde plaats zijn we niet tevreden. Zo ook niet met een zevende plaats voor de houding en de zevende plaats voor onze inval-vaandeldrager Wiel. Maar wat te zeggen van de gedeelde eerste plaats voor beste Tamboer maître, de 1e plaats in de categorie beste muziekkorps en ook de keurige derde plaats voor onze koning. Pak gestoomd, nieuwe handschoenen, schoenen gepoetst, nieuwe muts. Het heeft zich geloond.

Met een mooie vierde plaats voor Sandra in de categorie mooiste koningin en daarmee een derde plaats voor het mooiste koningspaar is dat zeker ook iets om blij van te worden.

Voor we het wisten was het rennen naar de bus, die om 21:00 uur voor de tent stond. Dat geeft toch aan dat het goed was.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”80″ gal_title=”Bondschuttersfeest Maasniel 2019″]