Spannende eerste OLS dag in Sevenum

De aanloop dit jaar naar het OLS was niet ideaal te noemen. Net vóór het OLS kwam de vermoedelijke oorzaak van de spontane vreemde missers waar eigenlijk alle schutters tijdens de afgelopen oefensessies en schuttersfeesten soms mee geconfronteerd werden boven water; de kwaliteit van het gebruikte lood.

Met man en macht is er tot in de late uurtjes en tot en met de laatste dag in de schuur bij Henk gewerkt aan nieuwe kogels. En tot nog toe niet zonder succes!

De dag begon zondag vroeg. Om deel te kunnen nemen aan de openingceremonie vertrok de bus al om 9:00 uur vanaf Café Oppe Linj richting Sevenum. Tegen die tijd stond de materiaalwagen ons zelfs al compleet met opgebouwde voortent op het terrein op te wachten.

Na een klein beetje een rommelig verloop tijdens de opening en een aantal misverstanden met het brengen van de groet tijdens het hijsen van de vlaggen stond de rest van de dag in het teken van broederschap, spanning en gezelligheid.

Een prachtige optocht, zoals het hoort op een OLS. Massa’s enthousiaste mensen langs de kant. De onderscheidende muziek van Animato galmde door de smalle straten en zorgde ervoor dat Heel niet onopgemerkt voorbij ging. De optocht verliep perfect, zo was de mening van eenieder. Edoch, geen prijzen, geen flauw idee waarom, maar dat is dan maar zo en het heeft de pret geen moment gedrukt.

De prijzen werden wél gehaald door onze muziekband. Drumfanfare Animato haalde de meeste punten en daarmee de eerste plaats tijdens de marswedstrijden. Daarbij viel Joop Wagner nog maar eens in de prijzen in de categorie beste Tambour Maître; een mooie derde voor Joop! Proficat aan alle mensen van Drumfanfare Animato.

16:45 uur; de buksen worden ingeschoten. De spanning is van de gezichten af te lezen, zéker van ons zestal Ruud Tobben, Marijke Peeters, Hugo Luijten, Har Sniekers, Peter Berben en Ton Abels. Allen nog netjes aan de Cola, Spa, 7-Up en Sinas. We gaan voor een ticket voor aanstaande zaterdag, en hebben er hard voor gewerkt.

Ronde na ronde gaan ze d’r vanaf, die bôlkes. Na 36 punten is al meer dan de helft van de concurrentie afgevallen. De wind gaat opsteken. Zouden we nóg een ronde schieten?? De spanning nam toe. Zeker ronde 6 was een lastige. Maar toen kwam het verlossende woord: volgende week gaan we verder!

Om 22:00 uur zaten we in de bus, de dag is omgevlogen. Niet eens de tijd had om mee te feesten met Wir Sind Spitze, die de tent inmiddels behoorlijk op de kop hadden staan.

Wat een mooie dag! We verheugen ons op het vervolg aanstaande zaterdag. Deze schutterijen gaan kavelen;

 

Boom NR Verenigingsnaam Optekenaar
16L 2 Sint Jan Grubbenvorst Sint-Elisabeth Stokkem
16R 6 Sint-Elisabeth Stokkem Sint Jan Grubbenvorst
17L 9 Sint Sebastianus Schinnen Sint Sebastianus Heel
17R 11 Sint Sebastianus Heel Sint Sebastianus Schinnen
18L 19 Sint Sebastianus Heerlen Sint Sebastianus Herkenbosch
18R 32 Sint Sebastianus Herkenbosch Sint Sebastianus Heerlen
19L 33 Sint-Catharina Beek Sint Hubertus Beringe
19R 35 Sint Hubertus Beringe Sint-Catharina Beek
20L 53 Sint Martinus Linne Sint Lambertus Helden
20R 55 Sint Lambertus Helden Sint Martinus Linne
21L 56 Sint Willibrordus Obbicht Sint Willibrordus Meijel
21R 58 Sint Willibrordus Meijel Sint Willibrordus Obbicht
22L 59 Sint Sebastianus Spekholzerheide Heilig Kruis Grevenbicht
22R 60 Heilig Kruis Grevenbicht Sint Sebastianus Spekholzerheide
23L 74 Sint Sebastianus Mheer Wilhelmina Hingen
23R 78 Wilhelmina Hingen Sint Sebastianus Mheer
24L 80 Sint Odilia Ospeldijk Sint Nicolaas & Sint Antonius Budel
24R 92 Sint Nicolaas & Sint Antonius Budel Sint Odilia Ospeldijk
25L 93 Sint Lambertus Oirsbeek Sint Petrus & Paulus Susteren
25R 94 Sint Petrus & Paulus Susteren Sint Lambertus Oirsbeek
26L 102 Sint Mauritius Strucht Sint Petrus Roggel
26R 105 Sint Petrus Roggel Sint Mauritius Strucht
27L 112 Sint Joris Wessem Sint Antonius Nederweert
27R 114 Sint Antonius Nederweert t Zandakker Gilde Sint Jan Venray
28L 117 t Zandakker Gilde Sint Jan Venray Sint Joris Wessem

 

Tot zaterdag!

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”81″ gal_title=”OLS Sevenum 2019″]