Vrij Schuttersfeest Thorn

Niets zo veranderlijk als het weer. Dat bleek gisteren wel weer in Thorn.

Wat er vooraf uitzag als een dag die naar alle waarschijnlijkheid totaal zou verregenen, werd toch nog een mooie voorjaarsdag. Aanvankelijk een beetje motregen, en met name in de avond behoorlijk fris, maar bovenal droog met een lekker zonnetje.

Het eerste schuttersfeest van 2019 was in Thorn, georganiseerd naar aanleiding van het samengaan van de twee schutterijen Sint Michael en Sint Ansfriet, was een mooie seizoensopener.

Een mooi resultaat tijdens de optocht voor onze commandant Ton Abels, die met een gedeelde eerste plaats in de prijzen viel.

Ook de schietresultaten mochten er zijn. Met name het frisse A-team kwam heel goed uit de verf. Na de vierde kavelronde waren er nog 5 tegenstanders te verslaan. Helaas ging het in de 5e kavelronde mis, en kon er nog tegen Sint Severinus Grathem een zesde kavelronde geschoten worden om de 5e en 6e plaats.  Het werd donker en vooral koud, we hebben genoegen genomen met de 6e plaats.

Trots op het A-team in deze samenstelling; Ruud Tobben, Skott Franssen, Marijke Peeters, Hugo Luijten, Har Sniekers en Ton Abels. Ze deden het erg goed.

Ook andere teams schoten prima, met prima resultaten. Een derde plaats voor het B-Team, een tweede plaats voor het D-Team en een tweede plaats voor het E-team.

Het oefenen op de kleine bôlkes begint zijn vruchten af te werpen. Mooie dag.

[Best_Wordpress_Gallery id=”74″ gal_title=”Schuttersfeest Thorn 2019″]