Gezelligheid in de Wigwam Vallei

Schutterij Sint Sebastianus Heel organiseert dit jaar in mei en juni een tweetal schuttersfeesten. Op 26 mei en een week later op 2 juni.

Zondag 26 mei; het dekenaal schuttersfeest.

Op zondag 26 mei organiseren we het Dekenaal Schuttersfeest. Hieraan zullen 10 schutterijen uit het dekenaat Thorn deelnemen, aangevuld met een gastvereninging.

We gaan er een feestje van maken. Vanaf 15:00 uur het huisorkest van de stichting Daelzicht ons vermaken in de feesttent. Dit orkest  bestaat geheel uit cliënten van stichting Daelzicht.

Nadat dit orkest de boel goed opgewarmd heeft nemen de “Kroegadours” ‘t stokje over. De Kroegadours, gevormd door de Naerse Wuilesse Frits Hermans en Loek Geelen uit Neer, is een feestelijke garantie voor gezelligheid.

Te warm in de tent? Buiten wordt er geschoten op Bôlkes.

Zondag 2 juni; het bondsschuttersfeest.

De feesttent laten we staan. Een week later, op 2 juni, organiseren we namelijk het bondsschuttersfeest van de Midden Limburgse Schuttersbond in Heel. Maar liefst 16 schutterijen nemen hieraan deel.

Ook die dag is het alles behalve stil in de feesttent. Vanaf 16:00 uur zorgt de Maaskapel uit Wessem voor de vertrouwde gezelligheid. Dit orkest uit Wessem is bekend in de wijde omtrek en is door hun ruime en veelzijdige repertoire geliefd bij een breed publiek.

De optocht en dagindeling

Op allebei de zondagen zullen de deelnemende schutterijen een optocht lopen door de straten van Heel. Ook dit is onderdeel van de wedstrijden. De schutterijen worden beoordeeld op de muziek, de houding, de uitstraling etc. Leuk om te zien vanaf de kant van de weg.

De optocht vertrekt op beide zondagen om 13:30 uur en gaat vanaf het feestterrein bij Stichting Daelzicht door de tunnel onder de Heerbaan  via de Rector Driesenstraat, Dorpstraat, Wilhelminaplein, Heerbaan terug naar het feestterrein bij Daelzicht.

Het defilé wordt afgenomen ter hoogte van Heerbaan 17 vóór het hoofdgebouw van Daelzicht.

Om 14.30 uur is de officiële opening op het feestterrein door burgemeester Strous gevolgd door de mars- en exercitiewedstrijden en de diverse beoordelingen. Om 16.00 uur starten de schietwedstrijden.

Kom gratis meegenieten!

Twee zondagen op rij wat leuks te doen in het dorp, en wel op het terrein van de Stichting Daelzicht; de “Wigwam Vallei”. Het terrein is toegankelijk vanaf de Heerbaan 96 in Heel.

Het huisorkest van Daelzicht, de Kroegadours en de Maaskapel zorgen voor de sfeer. Onze eigen leden zorgen voor de drank, broodjes, frietjes, snacks en gezellige gastvrijheid.

Beide zondagen is de toegang gratis.

Voor meer info, hou deze website of onze facebookpagina in de gaten.