Goed werk Schutterij Sint Martinus Horn!

Gisteren stond ons eerste Bondsschuttersfeest op de agenda, we waren te gast bij Schutterij Sint Martinus in Horn.

Het was nog lang spannend of er wel geschoten kon worden. Elke dag hielden we de berichten in de gaten. Sommigen van ons fietsten zelfs eens af en toe naar de wei in Horn om te kijken of de “Keugelvangers” al geplaatst waren. De laatste weken worden immers, door alle nattigheid, nogal wat evenementen afgelast.

Zo niet in Horn. Trots vertelde een lid over hoe een groep van 30-35 man een week lang het natte weer trotseerde om alles mogelijk te maken. Er werden zelfs vrachtwagens met grind aangevoerd om de laatste meters van de route nog enigszins begaanbaar te maken. En die Kogelvangers zouden blijven staan, hoe dan ook. “Geen Bondsfeest zonder schietwedstrijden!”.

Alle inzet werd beloond met een perfect geslaagd weekend. Een gezellige optocht, met veel publiek langs de kanten van de smalle straatjes door Horn, Big Bennie in de tent en een prima omzet! Alles was zo’n beetje op toen we naar huis gingen.

En niet te vergeten prachtig schietweer. Er werd dan ook goed geschoten, door vrijwel iedereen.

Ons A-zestal streed zelfs tot aan het eindsignaal om de eerste plaats. 9 kavelrondes op de kleine bôlkes mochten geen uitsluitsel geven, het werd dus een mooie gedeelde eerste plaats. Verder verdienden we een 6e plaats met het B-zestal, een mooie 3e plaats met het C-zestal en een 5e plaats met het D-zestal en het E-drietal een mooie gedeelde 2e plaats.

Had dan niemand last van het water? Nauwelijks. We waren keurig zoals geadviseerd met de fiets gekomen. Vooruit, de schoenen zijn nu wel wat smerig en de uniformen moeten nodig gewassen. In ieder geval de broeken. Behalve… tja … die van Rob Nakken;

Onze resultaten in de optocht:

  • Mooiste bordjesdrager, eerste plaats met 168 punten
  • Beste commandant, eerste plaats met 172 punten
  • Beste Defilé, eerste plaats met 177 punten
  • Beste Houding, eerste plaats met 170 punten
  • Beste Tambour Maître, eerste plaats met 258 punten
  • Beste Vaandeldrager, eerste plaats met 172 punten
  • Beste Muziekkorps, eerste plaats met 253 punten
  • Mooiste geheel, eerste plaats met 171 punten.

En… absoluut een eerste plaats voor de mooiste foto’s! Wederom dank aan Jac Engelen voor de mooie bijdrage;