Kavelen OLS : Spanning en Parasolletjes hamsteren

Afgelopen zaterdag was het zover. Na een week vol spanning afwachten en het al voorzichtig maken van heel erg opportunistische plannen, zelfs de Loco-Burgemeester van Maasgouw nam al even contact met ons op, mochten we eindelijk terug naar Born.

Het was heet, snikheet! Zó heet dat de banken bij de schietbomen in eerste instantie behoorlijk leeg bleven. Daarentegen ontstond er een ware battle om de beschikbare parasolletjes en sta-tafels die over het gehele terrein te vinden waren. Alles om maar niet in die brandende zon te hoeven staan. En een biertje? Nee hoor, zelfs daar was het te heet voor. Spa Rood, Spa Blauw, Cola Light, 7-up was daarentegen niet aan te slepen.

De aanvang van de eerste kavelronde weerd ook nog eens uitgesteld. En terecht overigens. De schutterijen die gebruik maakten van de meest rechter bomen zagen werkelijk geen steek door de felle zon. Het schieten moet wel eerlijk gebeuren natuurlijk. Maar ja…het werd er niet frisser op.

Een uurtje later gingen we toch van start. Sint Sebastianus Heel start de eerste ronde voortvarend met 18 punten. Helaas ging het in de tweede ronde mis. Ralf liet d’r eentje staan. Maar hey, Heel zit weer bij de beste 20! Wat een resultaat weer.

Al met al een prima OLS! Op een schitterende locatie en geweldig goed georganiseerd.

De bus op de terugweg had geen airco én geen ventilatie. Met een buitentemperatuur van 34 graden en een torenhoge luchtvochtigheid in de bus was dat misschien een minpuntje. Maar eenmaal aangekomen bij de Linj werd de gezellige draad weer snel opgepakt.

Volgend jaar naar Neij Wieërt!