Dekenaal Schuttersfeest Neer 11 juni 2023

En alweer was het een stralende dag. Warm, misschien een tikkeltje té warm? Voor sommigen misschien wel. Het was ook daarom dat de organisatie de optocht een flink stuk had ingekort. Dat is goed, veiligheid en gezondheid gaat toch boven alles.

We waren op gisteren te gast op het Dekenaal Schuttersfeest bij Schutterij Sint Sebastianus uit Neer. Ook in Neer werd dit voor het eerst samengevoegd met het Bondsschuttersfeest, zoals we het eerder dit jaar ook al in Kelpen-Oler tegenkwamen.

Het resultaat is een groot aantal schutterijen, maar liefst 24 in totaal. Dan loopt er toch wat door de straten, ondanks het warme weer.

Voor het eerst een medaille voor onze Marjorettes! Mooi dat hier extra aandacht aan gegeven wordt! En wat waren ze trots. Zo ook onze bordjesdrager trouwens, hij had ‘m weer! De eerste prijs. De tent schudde uit z’n haringen toen deze uitgereikt werd, het volk, met name Mat, ging helemaal los!

Schieten? Deden we ook. Al ging dat niet al te best vandaag. Met name de eerste 2 ronden bleef het ene bolke na het andere staan. Gelukkig niet alleen bij ons. De combinatie van wind en zon speelde veel schutters parten. Met kavelen was de wind wat gaan liggen en stond de zon een tikkeltje gunstiger.

Maar helaas, toch geen noemenswaardige prijzen. Op één na; weer een mooie herinnering aan een leuk schuttersfeest!