Weg met die Corona!

Meer dan een jaar hebben we nu de RIVM maatregelen gevolgd en proberen te vertalen naar een verantwoorde manier om weer íets te kunnen doen binnen de vereniging. We konden, naast het verzorgen van een leuke kerstattentie, helaas niets bedenken.

Hoe fijn is het dan wanneer het plotseling wél zo lijkt te zijn. De maatregelen zijn weer dusdanig versoepeld dat we in ieder geval weer eens met de leden op een legale, verantwoorde manier bij elkaar kunnen komen. De meeste van onze leden zijn inmiddels volledig gevaccineerd en beschermd. De overige leden zijn dat binnen afzienbare tijd.

 

Wat kunnen we nog dit jaar?

Feesten zijn er helaas niet, maar we kunnen wel weer iets.

  • Natuurlijk moest eerst het terrein en de keet een beetje opgekalefaterd worden. Dat is inmiddels, op zaterdag 19 juni , door een aantal enthousiaste leden opgepakt. Beiden liggen er weer prima bij.
  • Vanaf zaterdag 26 juni gaan we weer oefenschieten. Dat doen we vervolgens ook op 3, 10, 17, 24 en 31 juli . Telkens vanaf 18:00 uur.
  • Op dinsdag de 22e gaan de betreffende commissies kogels en latten vullen. Die hebben we immers toch nodig. Dat geldt zeker voor de latten, na de kinderachtige vernielingen tijdens de inbraken afgelopen jaar.
  • Wat we nog niet zeker weten is het dorpsschieten. Dit staat gepland voor 7 augustus. Daarover op een later moment meer.
  • Wat we naar alle waarschijnlijkheid ook kunnen organiseren is onze jaarlijkse BBQ, op zaterdag 28 augustus. Dit keer doen we dit zonder oefenschieten op die dag. De bijdrage is die dag 10 euro per persoon voor het eten. Voor de drank wordt gezorgd, die is verder gratis.
  • Wat waarschijnlijk ook doorgang zal vinden is de processie met het draaksteken, op zondag 5 september. Uiteraard hopen we ook op het jaarlijkse kermiskaarten op maandag de 6e. Dat is nog niet zeker.
  • We sluiten het, korte, seizoen dit jaar af met een jaarlijkse, leuke gezamenlijke activiteit met Animato, op zaterdag 2 oktober.

 

De buks doet het trouwens weer prima!

Dit jaar gaan we geen prijzen winnen, maar toch is het goed om te weten dat de buks weer helemaal prima lijkt te zijn. Henk heeft er ruim 250 kogels met succes doorheen gejaagd. Een goed begin voor 2022!

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”96″ gal_title=”Terrein klaarmaken 2021″]