Veel rook van de draak…maar Har had ‘m liggen

Geheel traditiegetrouw liepen we ook gisteren weer mee in de Processie door Heel. Ruud en Jordy sleepten de draak dit jaar door de straatjes van ons dorp en hadden daarbij af en toe wat kleine hobbeltjes en hindernissen te overwinnen.

Bij terugkomst mocht onze draak ônger de Linj zijn gal spuwen. Jac Engelen hielp hem daar zoals altijd een handje bij. Het viel ons op dat onze grootste ergernissen ook de draak niet onopgemerkt gebleven. Ook hij stoort zich blijkbaar mateloos aan het gebrek aan verdraagzaamheid tussen de mensen. Als voorbeeld noemde hij het meteen klagen bij de politie mensen tijdens het uitgaan geluid maken. Zelfs op jaarlijkse evenementen zoals een Kermis in het dorp wordt dat door sommigen al niet meer getolereerd.

Mooie woorden van onze draak, maar de traditie zou geen traditie meer zijn als hij na zijn toespraak niet het onderspit zou delven tegen onze koning Har. En zo geschiedde. Ondanks hevig protest van de draak in de vorm van wat extra blusschuimrrook had Har ‘m met één steek liggen! Z’n pak kan naar de stomerij.

Nadat de communicantjes conform traditie nog even om hem heen gedanst hebben, gaat hij weer terug naar z’n afdak. Om te luisteren en te overdenken wat ie in 2020 gaat vertellen.

De kermis is hiermee weer officieel geopend.

Een leuke traditie, die in ere moet worden gehouden.

[Best_Wordpress_Gallery id=”86″ gal_title=”Processie en Draaksteken 2019″]