Dekenaal Schuttersfeest Heel 2019

26 mei 2019

Aan de optocht van het Dekenaal schuttersfeest in Heel op 26 mei 2019 nemen 9 schutterijen uit het dekenaat Thorn deel, hetgeen nog wordt aangevuld met één gastvereniging. De optocht vertrekt om 13.30 uur en gaat vanaf het feestterrein bij Daelzicht door de tunnel onder de Heerbaan via de Rector Driesenstraat, Dorpstraat, Wilhelminaplein, Heerbaan terug naar het feestterrein.

Het defilé wordt afgenomen ter hoogte van Heerbaan 17 vóór het gebouw van Daelzicht. Wij verzoeken de bewoners van de optochtroute de weg zodanig vrij te houden dat een goede doorgang mogelijk is. De optochtroute zal voor het verkeer afgesloten worden van 13.00 uur tot 14.30 uur.

 

Optochtroute

 

Optochtvolgorde

Nr.1. St. Joris Wessem
Nr.2. St. Michaël & St.Ansfried Thorn
Nr.3. St. Lambertus Neeritter
Nr.4. St. Petrus Kelpen-Oler
Nr.5. St. Sebastianus Ell
Nr.6. St. Sebastianus-Gilde Beegden
Nr.7. St. Severinus Grathem
Nr.8. St. Margaretha Ittervoort
Nr.9. St. Jacobus Hunsel
Gastvereniging
Nr.10. St. Stephanus Dieteren

Mars- en Exercitiewedstijden en persoonlijke beoordelingen

Om 14.30 uur is de officiële opening op het feestterrein door wethouder Snijckers, aansluitend starten de mars- en exercitiewedstrijden evenals de individuele beoordelingen van o.a. koningsparen, keizersparen, koninginnen, koningen, keizers en marketentsters. Om 16.00 uur starten de schietwedstrijden. Ook de jeugdschutters van de schutterijen zullen hieraan deelnemen. Zij schieten onderling op speciaal hiervoor vervaardigde schietkasten.

 

Muziek in de feesttent

In de feesttent is het vanaf 15:00 uur feest. Dan zorgt het Huisorkest van de stichting Daelzicht voor stemming, dit orkest bestaat geheel uit cliënten van Daelzicht en zal de stemming er zeker goed in brengen.

Nadat dit orkest de boel goed opgewarmd heeft nemen de “Kroegadours” ‘t stokje over. De Kroegadours, gevormd door de Naerse Wuilesse Frits Hermans en Loek Geelen uit Neer, is een feestelijke garantie voor gezelligheid.

Te warm in de tent? Gelijktijdig wordt er buiten geschoten op Bôlkes. Het personeel op het tap-eiland zorgt ervoor dat ook buiten niemand dorst hoeft te hebben en de muziek is buiten ook prima te volgen.

 

Waar?

Iedereen kan gratis komen genieten van deze leuke middag op het terrein van de Stichting Daelzicht; de “Wigwam Vallei”. Het terrein is toegankelijk vanaf de Heerbaan 96 in Heel.

 

Sponsoren

Dit dekenaal Schuttersfeest wordt mede mogelijk gemaakt door: