Eerste prijs voor C-zestal op het Dekenaal in Thorn

We waren vandaag te gast bij Schutterij Sint Michaël & Sint Ansfried Thorn op het dekenaal schuttersfeest.

Net vóór 13:00 uur arriveerden we in Thorn. Een groot aantal, gezien de aangekondigde te verwachten parkeerproblemen, met de fiets. Ruim op tijd voor de optocht, die we gelukkig zonder al te veel regen konden uitlopen. We liepen naar ons gevoel prima, al was de jury daarvan in enkele categorieën iets minder overtuigd;

CategorieAantal PuntenPlaats
Beste houding1748
Mooiste geheel1736
Beste defilé1598
Beste commandant1749
Beste vaandeldrager1764
Beste bordjesdrager17213
Beste tambour maître1717

Ook het schieten ging niet geheel vlekkeloos van start; schietkaarten kwijt! Althans, dat dacht men enige tijd. Gelukkig konden we nog op tijd onze zestallen samenstellen. Gewapend met een paraplu tegen de regen, de wind en uiteindelijk ook nog tegen de zon streden we om de prijzen op het door alle regen geïmproviseerde, kleine maar knusse schietterrein in Thorn.

Daar waar de A en de B met de 5e en 7e plaats genoegen moesten nemen, gingen ons C-Zestal er gewoon met de eerste prijs vandoor. Proficiat Har Kessels, Marij Nakken, Carlo van Hugten, Henk Derksen, Bart Maessen en Corry Tobben!

Toch wel een enigszins vertekend beeld overigens, met name ook de A en de B zaten weer prima in de wedstrijd, maar één misser kan nu eenmaal net funest zijn. Dat gaat nog wel goed komen.

Ondanks het behoorlijk wisselvallige weer, toch alweer een leuke schietwedstrijd waarbij over het algemeen goed geschoten werd. Dat geeft een goed gevoel voor de nabije toekomst.

Een minder goed gevoel hebben sommigen van ons overgehouden aan het onbedoelde voordeel wat met optekenen gegeven werd aan het A-zestal van onze buren, die daardoor hoger eindigden dan ons eigen A-Zestal. Misschien krijgen we nog een bedankje.

In de totaaltelling verdienden we 2 x 97,2 punten met de schietwedstrijden. Dit resulteerde in een 12e plaats in de totaalscore.

Maar we hebben wel plezier beleefd. We verheugen ons op volgende week, ook dan zijn we weer in Thorn.