Koningschieten 2024 : Wéér Wiel!

Onder koude, maar gelukkig zo goed als droge weersomstandigheden vond gisteren ons jaarlijkse koningschieten plaats.

Bij het traditioneel nuttigen van het door het “oude” koningspaar geschonken oranjebittertje (of was het misschien toch Licor 43?) nog gekscherend voorspeld dat aan het einde van de dag Wiel Geurts gewoon weer met het koningszilver naar huis zou gaan.

En zo was het nog ook! Wiel Geurts kreeg aan het eind van deze mooie dag inderdaad voor de tweede keer op rij het koningszilver omgehangen. Dat een koning het twee keer achter elkaar lukt, is in de na-oorlogse geschiedenis van Sint-Sebastianus niet meer voorgekomen, en Wiel staat nu dus ‘op keizersjäöt’, zoals dat heet. 

Wiel kreeg het zéker niet cadeau. Na een spannende strijd door een aantal fanatieke schutters, allen tot de puntjes vastberaden de titel dit jaar naar zich toe te trekken, was het Wiel die met het 132e schot de vogel naar beneden wist te halen.

We mogen dus nog een jaar genieten van ons bijzonder leuke koningspaar; Wiel samen met zijn dochter Brit.

De titel bij animato ging, ondanks dat ie van tevoren aangaf geen plaats meer te hebben aan de muur om er nóg een op te hangen, weer naar Jac Engelen. Eigenlijk bepaalde de vogel dit zelf. Jac was na zijn laatste schot de buks al overhandigd aan de volgende schutter en was op weg naar een volgend biertje, toen de vogel besloot toch maar naar beneden te komen.

Bij de club van 50 was het Jos Mestrom die de titel en de wisselbeker mee naar huis mocht nemen. Hij gaf vooraf aan voor alledrie de titels te gaan, hij streed in alle drie de groepen mee, maar dat was toch wat te hoog gegrepen zo bleek. 

Huldiging

Naast het koningschieten hadden we ook nog de eer om twee mensen extra in het zonnetje te zetten. Dit jaar kent de schutterij twee bijzondere jubilarissen, die we samen met een delegatie van de midden limburgse schuttersbond (MLSB) mochten huldigen:

Alfred Maessen werd gehuldigd voor zijn 50-jarige lidmaatschap, Huub Stoop is maar liefst 70 jaar lid. Naast de versierselen van de OLS-federatie, werden zij allebei ook in rang bevorderd.  

Proficiat allemaal!