Wiel Geurts schiet ‘m af!

Het is maandag 10 april, 2e paasdag 2023. Rond de klok van 10:30 beginnen de leden van Animato en de Schutterij zich te verzamelen bij café Oppe Linj om vervolgens, zoals de traditie het voorschrijft, samen op weg te gaan om het aftredende Koningspaar thuis op te halen.

Hugo en Jolanda stonden ons op te wachten met voor iedereen een lekker Oranjebittertje, waarmee meteen een nieuw stukje traditie geboren is. “Die houden we d’r in!”

Eenmaal terug aangekomen bij de Linj hadden Corry, Marij en Hanneke weer gezorgd voor een heerlijk brunchbuffet; een lekkere stevige bodem voor wat komen gaat.

Eenmaal aangekomen in de wei werd er al snel met scherp geschoten op de drie vogels. De Club van 50 had hem het eerste liggen. Het is Bert Impelmans die er dit jaar met de titel vandoor gaat. Proficat Bert!

Enige tijd later wéér gejuich, met onze eigen huisfotograaf Jac Engelen onder de buks bij Animato. De mooie wisselbeker staat dit jaar bij Jac op de schoorsteenmantel. Ook jij, van herte perfisiat Jac!

Nu de Schutterij nog. Dat ding bleef nog lang hangen, de ene na de andere schutter kon het laatste houvast maar niet ontdekken. Wat Har Verkoulen nét niet lukte, lukte een beurt later Wiel Geurts wel.

Wiel houdt de eer in de straat, het zilver verhuist maar een paar deuren verder. Wellicht dat Hugo hem kan assisteren met poetsen. Zo hoeft hij z’n hobby niet lang te missen.

We verheugen er ons op om samen met Wiel als koning, samen met zijn dochter Britt als koningin, op de schuttersfeesten te verschijnen.

Wiel! Van harte proficiat.