Oktoberfest Sittard; man det waas sjoon!

Een internationale Schutterijen en Gilde Optocht tijdens het Oktoberfeest in Sittard. Dat stond er vandaag op het programma van het Oktoberfest 2017 in Sittard.

Voor het eerst namen we, samen met en op initiatief van Drumfanfare Animato, deel aan dit evenement. Vanaf een uur of 9:30 druppelden de eerste Lederhosen en Dirndln binnen bij Oppe Linj, waarna we om 10:30 vertrokken naar Sittard.

Niemand wist precies wat te verwachten, en iedereen was aangenaam verrast. “Waat eine sjoone optoch!”, “Nog sjooner dan de oaje limburger”, “Man waat hub ich eine sjoone daag gehad” en … “Dit goan v’r vanaaf noe idder joar doen!” waren maar ene paar superlatieven die in op weg terug in de bus hoorbaar waren.

En het was niet overdreven. Het is een geweldige dag op een geweldig evenement. Het luide applaus van de enorme menigte mensen langs de route bij het passeren van onze schutterij begeleid door de sprankelend mooie en onderscheidende muziek van Animato (mag ook wel eens gezegd worden), was inderdaad soms nog intenser dan tijdens het toch al niet verkeerde OLS dit jaar.

Bedankt Zitterd! Bedankt allen! Tot 2018!

[Best_Wordpress_Gallery id=”35″ gal_title=”Oktoberfest Sittard 2017″]